Rabu, 21 Disember 2016

Isnin, 3 Mac 2014

Cikgu sha ke serawak

Lamenye x bersiaran kan alahai ini entry ke2 saye utk thn 2014.Hari ni nak cerite pasal kisah menghantar anak saudara saye yg sulong ke KLIA,Along Nurul dpt mengajar ke Serawak kasihan die pertama kali ke seberang laut hahhaha.Saye harap semuenye baik2 saje.Die dpt mengajar kat Bintulu.Dengar dari cerite die kos hidup kat sane sangatlah mahal mungkin sebab kat situ ade Petronas lah kot.Sewa rumah Rm1400 rumah teres 2 tingkat yg agak buruk jugaklah saye tgk hehehehe.Diantara gambar2 kami kat KLIA hari tuh.
Family kakak saye yg sulong dgn family kawan Along Nurul
Konon2nye nak tgk AN berlepas tapi nampak  kapal terbang nye sajer
Hajar Humaira n ayah nye jugak ikut pergi hantar 
Mase ni boleh bergelak ketawe lagi
uwaaaaaaa mase ni dah nangis dah AN nye hahahah


Untuk AN ai doakan U bahagia sajer di Serawak itu ,jgn asyik menangis jer hahahaha  pergi jalan2 sane mane tau bertemu jodoh di sana kan.....nanti carikan ai bf sekali ek hahahah.

Selasa, 7 Januari 2014

heLLo 2014...

Welcome 2014!!!!! hahahaha....entry pertama ditahun 2014 dan dgn harapan berpanjangan lah ada entry sehingga hujung tahun....betapanya kekurangan entry tahun 2013 hahahha x tau lah ape masalahnye.....saye harap blog ini akan menjadi kenangan hidup saya hahahaha.....Tapi dgn melawat blog2 lain menjadikan saya menjadi lebih bijak berfikir byk pengajaran dan pengalaman yang saye dpt sepanjang berblog walking ke blog2 lain....antara blog2 kesukaan saya ialah peej.burhan,The Kasihs,We Tell Sweet Stories,VALUES OF LIFE,Aku Di Fiji Islands,A Malay Lady, A Chinese Man = 2 Mixed-sons dan byk lagi lah tapi yg diatas ni adelah menjadi kegemaran saye....
Saye harap thn 2014 ini akan menyinari hidup saye hehehehe....memandangkan umor pun dah meningkat saye harap saye dapat menjadi insan yg bergune untuk agama,bangsa dan negara ewah hahahhaha.....nak azam tahun baru ke ekkk x yah lah kot kan sebab yg thn 2013 punye pun x lepas2 lagi hehehehe.....

Selasa, 24 Disember 2013

...........

YA ALLAH.....Lamenye saye tinggalkan blog ni....haih rase mcm kekurangan mase pun ade...hehehe. ... ataupun dah byk jugak tempat nak berkongsi gambar dan perasaan mcm fb n instagram membuatkan blog ini makin dilupekan....padahalnye kat sini lah tempat yg paling sesuai utk meluah rase hati btl x.......tahun 2013 dah nak sampai ke penghujungnya....mcm2 yg dilalui utk tahun ini sedih.kecewa.gembira.bahagia....semua bersatu dan perlu dilepaskan pergi.....dengan harapan 2014 akan menyinari hidup ini ewah.....hahaha......

Rabu, 4 Disember 2013

BaBe......



Dear You....
I need u,Please come back..I'm alone......

Regard
Gadis Kesunyian

Jumaat, 1 November 2013

10 LANGKAH MUDAH UNTUK LUPAKAN EX*


Tips ini untuk orang yg bersedia untuk melakukan Perubahan besar dan drastik, Ready? 
1. First sekali, Delete handphone number dia. DELETE SEKARANG! Delete semua nombor dia. 

2. Remove dan block FACEBOOK account dia sekarang!

3. Berhenti melawat blog dia,wall dia, pages dia, depan rumah dia, jalan dia, tempat lepak dia, HENTIKAN SEMUA!

4. Berhenti bertanya tentang dia..ni asal jumpa kawan dia je,“ Eh dia apa khabar? dah ada orang baru ke?” STOP IT!

5. Delete email contacts dia, dan buang semua email-email lalu, ecards, atau cara berhubung dengannya.

6. Stop calling, stop sms, stop contacting dia… no last call, stop everything for your good!

7. Kalau boleh, buang apa-apa saja benda yang boleh mengingatkan dia.

8. Padam lagu-lagu dan movie yang dia suka. Apa saja pemberiannya yang boleh buat korang mengenangkan kisah lalu, jangan bagi balik kat dia, tapi BUANG!

9. Lose everything, every single thing hingga takde cara nak trace balik lagi.

10. Dan yang terakhir sekali adalah MEMAAFKAN DIA. Dari hati korang dengan tulus dan ikhlas, maafkan dia.. biarlah dia pernah menjahati kita, pernah curang dan menghancurkan hati kita, its okay itu antara dia dan Tuhan, yang penting… dengan memaafkan dia, kita sudah terlepas darinya. Selagi kita menyimpan marah dan berdendam selagi itulah kita tidak akan dapat melupakannya :')